Nieuws

Nog maar 1 keuzemenu voor twee noodnummers

Vanaf 11 februari, ook bekend als de 112-dag, voert België één keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Opendeurdagen

Wij zetten de deuren en poorten in onze posten met veel plezier open, zodat jong en oud kan kennismaken met de brandweer.

Wil je meer weten over brandweerman (m/V) worden, onze wagens of een demonstratie bekijken? Of wil je toch liever een hapje eten of een spelletje spelen, je bent welkom op:

Infosessies vacatures vrijwillig brandweerman

Enkele van onze brandweerposten organiseren een infosessie voor kandidaat-brandweervrijwilligers. Geintresseerd in de brandweer en wil je meer weten over de opleiding of hoe het nu juist zit met stages of beschikbaarheid? Kom dan zeker langs voor een praatje.

Er zijn infosessies in:

Groenere voertuigen voor Brandweer Zone Rand

Brandweer Zone Rand heeft haar eerste voertuigen op alternatieve aandrijving in gebruik genomen. Bij de vervanging van de dienstvoertuigen van onze posten in Zoersel en Westmalle kozen we voor en Volkswagen Caddy Max, aangedreven op CNG (Compressed Natural Gas).

Veiling brandweer- en kantoormateriaal

Wij verkopen via I&O Auctions heel wat interessant (brandweer)materiaal. Je vindt in de openbare verkoop onder andere brandweerwagens, gereedschap, signalisatie, PBMs en kantoormeubelen. Sommige stukken zijn vintage, andere zijn nog perfect bruikbaar.

Eerste opendeurdagen

Heel zomers is het weer nog niet, maar laat dat je zeker niet tegenhouden om op zondag een uitstapje te maken. In en rond een brandweerpost kan je je zeker verwarmen en wij zetten onze posten met veel plezier open.