Nieuws

Vermijd brandwonden deze eindejaarsperiode

Op dit moment verkopen vuurmanden als zoete broodjes in ons land. Het buitenshuis 'coronaproof' afspreken met familie en vrienden (max. 4 personen) is toegestaan. Heel wat Belgen denken er duidelijk hetzelfde over. De vraag naar vuurkorven is immers al meer dan verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

Veiling brandweermaterieel

We organiseren opnieuw een veiling voor de verkoop van oud (brandweer)materieel, zoals onder andere voertuigen, duikpakken, ventilatoren en gereedschappen. We werken voor deze veiling net als in 2019 samen met I&O Auctions.

File? Reddingsstrook vormen!

Vanaf 1 oktober zijn bestuurders verplicht een reddingsstrook te vormen op wegen met ten minste twee rijstroken in dezelfde rijrichting. Zo’n reddingsstrook moet de hulpdiensten toelaten zich vlotter te verplaatsen. 

Nog maar 1 keuzemenu voor twee noodnummers

Vanaf 11 februari, ook bekend als de 112-dag, voert België één keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Opendeurdagen

Wij zetten de deuren en poorten in onze posten met veel plezier open, zodat jong en oud kan kennismaken met de brandweer.

Wil je meer weten over brandweerman (m/V) worden, onze wagens of een demonstratie bekijken? Of wil je toch liever een hapje eten of een spelletje spelen, je bent welkom op: