Nieuws

Verknal je feest niet!

Tijdens de eindejaarsfeesten kunnen er voor sommige feestvierder niet genoeg lichtjes zijn. Helaas kan de decoratie die deze donkere dagen gezelliger maakt, ook brand veroorzaken.

Brandweer Zone Rand wenst je heel fijne feestdagen, zonder ongelukken. We geven je graag enkele tips mee, zodat het feest niet in het (blus)water valt.

Kapitein De Maeyer waarnemend zonecommandant

Op 30 november werd kapitein Katrien De Maeyer door de zoneraad aangeduid als waarnemend zonecommandant. Ze staat daardoor voor minstens zes maanden aan het hoofd van onze brandweerzone. Na zes maanden wordt een procedure gestart tot aanstelling van een zonecommandant.

Voorkom schoorsteenbrand

Nu het weer wat kouder wordt, gaat in veel huizen de haard weer aan. Gezellig, maar niet zonder risico: een schoorsteenbrand kan makkelijk omslaan in een volledige woningbrand. 

Waar naartoe als je sirenes hoort?

Nieuw onderzoek van Vias institute, het voormalig Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, toont aan dat 1 op 4 Belgen niet goed weet hoe ze een brandweerwagen moeten doorlaten.

Nieuwe tankwagen voor post Edegem

Na bijna 35 jaar trouwe dienst nam de post Edegem afgelopen najaar afscheid van hun tankwagen Renault GR321, indertijd geleverd door Rosenbauer. De opvolger is een moderne Scania G360 die volledig voldoet aan de eisen van een moderne tankwagen voor de brandweer en opgebouwd werd door de firma Vanassche FFE. 

Brandweerpost Schoten moeilijk bereikbaar tot 18/5

Omdat er gewerkt wordt aan de electriciteit, is de brandweerpost in Schoten telefonisch moeilijk bereikbaar van dinsdag 15 mei tot vrijdag 18 mei.

Dringend hulp nodig? Bel 112!  

Een andere vraag? Onze zonale administratie helpt je graag verder op 03 369 64 00.

 

Regionale oefendag 2018

Mooi ingevuld werkblad van een leerling die een van onze posten bezocht. Klein foutje: brandweermensen oefenen niet af en toe, maar heel vaak. Als je alles samentelt, komt je gemakkelijk aan 30 oefenuren per jaar.

Het zonaal kantoor verhuist

Op maandag 16 april verhuist het zonaal kantoor van Brandweer Zone Rand. De ondersteunende diensten van de zone groeien gestaag en daarom was het huidige kantoor in het gebouw van de brandweerpost Schoten te klein geworden. Het zonaal kantoor verhuist naar een kantoor op de Campus Coppens.