Nieuws

Veiling oud brandweermaterieel

We organiseren opnieuw een veiling om oud materieel te verkopen. Deze veiling verloopt gelijkaardig als vorige jaren, maar vanaf dit jaar werken we met de externe partner Vavato.

Stormschade melden

Onze zone kreeg vanochtend al meer dan 150 oproepen voor stormschade. Alle brandweerposten zijn druk aan het werk om alles weer veilig te maken, maar door de vele meldingen kan de wachttijd oplopen. Bedankt voor jullie begrip.
 
Heb je stormschade?

Veilig je telefoon opladen

Batterijen zitten vol energie. Handig, maar tegelijk houden ze ook gevaren in. Batterijen en hun bijhorende opladers en kabels kunnen vuur vatten en zorgen voor een brand.

Opendeurdagen najaar 2021

Enkele van onze brandweerposten organiseren dit najaar een opendeurdag volgens alle geldende coronamaatregelen. Een bezoekje brengen aan de brandweer? Je bent welkom op:

Wespenverdelging

Warm weer, en daar zijn ze weer: wespen.

Meld alleen hinderlijke wespennesten.
De meeste nesten hoeven niet verdelgd te worden, zeker niet als ze op een plek zitten waar je eigenlijk niet komt.

Vermijd brandwonden deze eindejaarsperiode

Op dit moment verkopen vuurmanden als zoete broodjes in ons land. Het buitenshuis 'coronaproof' afspreken met familie en vrienden (max. 4 personen) is toegestaan. Heel wat Belgen denken er duidelijk hetzelfde over. De vraag naar vuurkorven is immers al meer dan verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.