Nieuws

Telefoonpanne noodnummers

UPDATE 05/03/2019 - 20:15

De noodnummers 112 en 101 zijn opnieuw bereikbaar. De telefoonpanne is grotendeels opgelost en daarmee vervalt ook het mobiele nummer voor noodoproepen dat we eerder communiceren.

Ook onze telefoonnummers zijn opnieuw bereikbaar.

 

05/03/2019 - 18:00

Brandveilig(er) leven

Bij de brandweer krijgen we gelukkig regelmatig vragen over brandpreventie. Want die horen we graag! Branden bestrijden begint in de eerste plaats bij branden voorkomen.

Heb je een vraag en kan je niet wachten tot een volgende opendeurdag of een ander evenement waar je ons kan aanspreken?

Verknal je feest niet!

Tijdens de eindejaarsfeesten kunnen er voor sommige feestvierder niet genoeg lichtjes zijn. Helaas kan de decoratie die deze donkere dagen gezelliger maakt, ook brand veroorzaken.

Brandweer Zone Rand wenst je heel fijne feestdagen, zonder ongelukken. We geven je graag enkele tips mee, zodat het feest niet in het (blus)water valt.

Kapitein De Maeyer waarnemend zonecommandant

Op 30 november werd kapitein Katrien De Maeyer door de zoneraad aangeduid als waarnemend zonecommandant. Ze staat daardoor voor minstens zes maanden aan het hoofd van onze brandweerzone. Na zes maanden wordt een procedure gestart tot aanstelling van een zonecommandant.

Voorkom schoorsteenbrand

Nu het weer wat kouder wordt, gaat in veel huizen de haard weer aan. Gezellig, maar niet zonder risico: een schoorsteenbrand kan makkelijk omslaan in een volledige woningbrand. 

Waar naartoe als je sirenes hoort?

Nieuw onderzoek van Vias institute, het voormalig Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, toont aan dat 1 op 4 Belgen niet goed weet hoe ze een brandweerwagen moeten doorlaten.