Wespenverdelging

De wesp is heel nuttig voor het ‘opkuisen’ van de natuur. Het is een heel belangrijke natuurlijke insectenbestrijder: de wespen van één enkel nest kunnen bijvoorbeeld op enkele uren tijd duizenden muggen doen verdwijnen. Wij vragen je daarom om enkel het wespenformulier in te vullen indien je effectief hinder ondervindt.

Opgelet: het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor deze interventie wordt een bedrag van €45 (inclusief BTW) aangerekend. Dit bedrag is vastgelegd in het retributiereglement van Brandweer Zone Rand.

Hou alvast rekening met onderstaande opmerkingen:

  • Na ingave in het wespenformulier ontvang je een bevestigingsmail met jouw aanvraaggegevens. Zijn deze gegevens niet correct of is de wespenverdelging niet meer nodig? Reageer dan zo spoedig mogelijk op de ontvangen mail.
  • Brandweer Zone Rand plant vervolgens de afspraak in en komt langs wanneer het past, in principe steeds binnen 5 dagen na melding via het e-loket. Wij zijn namelijk afhankelijk van andere, meer dringende oproepen zoals een brand, waardoor de wespenverdelgingen in de wachtrij komen te staan. 
  • Je ontvangt dus geen specifieke afspraak en je hoeft hiervoor ook niet te bellen.
  • Als we langskomen en je bent niet thuis, ontvang je een briefje in de bus en komen we op een ander moment terug.
  • De wespenverdelgingen worden vooral ‘s avonds uitgevoerd.

Heb je nog een andere vraag? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen.