Aanvraag wespenverdelging

De wesp is heel nuttig voor het ‘opkuisen’ van de natuur en vormt daarom een belangrijke, natuurlijke insectenbestrijder. De wespen van één enkel nest kunnen bijvoorbeeld in enkele uren tijd duizenden muggen doen verdwijnen.

 Het is daarom belangrijk dat je alleen het wespenformulier invult als je hinder ondervindt. Is het een nest van Aziatische of Europese hoornaars waar je last van ondervindt? Vul dan ook het formulier in.

 Let op! Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis! Voor deze interventie wordt een bedrag van 46 euro (inclusief BTW) aangerekend. Dit bedrag is vastgelegd in het retributiereglement.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Na ingave in het wespenformulier ontvang je een bevestigingsmail met jouw aanvraaggegevens. Zijn deze gegevens niet correct of is de wespenverdelging niet meer nodig? Reageer dan zo spoedig mogelijk op de ontvangen mail.
  • Brandweer Zone Rand plant vervolgens de afspraak in en komt langs wanneer het past, in principe steeds binnen 5 dagen na melding via het e-loket. Wij zijn namelijk afhankelijk van andere, meer dringende oproepen zoals een brand, waardoor de wespenverdelgingen in de wachtrij komen te staan. 
  • Je ontvangt dus geen specifieke afspraak en je hoeft hiervoor ook niet te bellen.
  • Als we langskomen en je bent niet thuis, ontvang je een briefje in de bus en komen we op een ander moment terug.
  • De wespenverdelgingen worden vooral ‘s avonds uitgevoerd.
  • Indien de wespen na twee of drie dagen nog steeds niet weg zijn, kan je een herverdelging aanvragen. Een herverdelging is gratis wanneer deze binnen de 7 dagen na de eerste verdelging wordt aangevraagd. Zoniet zal er opnieuw een rekening verstuurd worden.

Als je andere vragen hebt over wespenverdelging, kan je altijd onze veelgestelde vragen raadplegen.

Wespen