Regionale oefendag 2018

Regionale oefendag 2018

Mooi ingevuld werkblad van een leerling die een van onze posten bezocht. Klein foutje: brandweermensen oefenen niet af en toe, maar heel vaak. Als je alles samentelt, komt je gemakkelijk aan 30 oefenuren per jaar.

Vandaag (28/4) houdt Brandweer Zone Rand haar regionale oefendag. Vijf brandweerposten organiseren dan een oefening voor hun collega's. De andere posten sturen elks een ploeg, die deze oefeningen afwerkt zonder de scenarios op voorhand te kennen. Sommige oefeningen werken twee ploegen samen af. Zoals bij een echte interventie dus. In totaal zijn er vandaag 35 verschillende oefeningen.

De oefendag wordt dit jaar gehouden in cluster oost: Brecht, Malle, Schoten, Zandhoven en Zoersel. Omdat er tien ploegen op de baan zijn, kan je vandaag veel brandweerwagens zien in die regio. Zij rijden zonder sirenes naar de oefenlocatie.

Wél een sirene? Dan is er een echte interventie. De organiserende posten blijven natuurlijk altijd paraat en kunnen bij een eventuele uitruk hulp krijgen van hun bezoekers.

Oefeningen zijn heel erg interessant, maar wil je de brandweer eens aan het werk zien? Dan verwelkomen wij je graag tijdens een van onze opendeurdagen.