Nieuwe tankwagen voor post Edegem

Nieuwe tankwagen voor post Edegem

Na bijna 35 jaar trouwe dienst nam de post Edegem afgelopen najaar afscheid van hun tankwagen Renault GR321, indertijd geleverd door Rosenbauer. De opvolger is een moderne Scania G360 die volledig voldoet aan de eisen van een moderne tankwagen voor de brandweer en opgebouwd werd door de firma Vanassche FFE. 

De Scania wordt niet alleen gebruikt om 8000 liter bluswater naar een interventie te brengen, de wagen is ook volledig uitgerust voor het reinigen van het wegdek.

Achter deze cabine zit er een ruime materieelkast die zowel via de linker- als rechterzijde van het voertuig bereikbaar is. Rechts zit het materieel voor brandbestrijding: slangen en armaturen. Er zijn ook drie ademluchttoestellen met reservefles aanwezig, omdat de cabine plaats biedt aan drie manschappen.

De linkerzijde van de materieellkast bevat allerlei ondersteunend materiaal op een draaideur en rekken. Voor het reinigen van het wegdek zijn er zowel absorberende korrels als een detergentpistool beschikbaar. Lekkende vloeistoffen kunnen dan weer opgevangen worden in een opvouwbare lekopvangbak.

In het kader van de verkeersveiligheid is er een set materiaal om een interventie op de openbare weg te beveiligen én heeft het voertuig een "traffic advisor" die door middal van een daklichtpijl  het verkeer de juiste richting aangeeft.

De nieuwe wagen is goed voor een investering van 285.000 EUR.